Les Fires de Girona estrenen el 'dia anticrisi' amb entrades a les atraccions per un euro

L'Ajuntament té intenció de reduir el nombre d'activitats programades de cares a l'any vinent

Atraccions a un euro durant quatre hores. Aquesta és una de les novetats d'enguany de les fires de Sant Narcís de Girona i que comptà amb la complicitat dels firaires els quals han accedit el proper 3 de novembre a fixar aquest preu popular. "Em sembla molt important el poder destinar un dia perquè les famílies, de manera universal, gaudeixin de les atraccions", ha comentat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. En aquest sentit, el batlle ha avançat que existeix un "debat obert" sobre el nombre d'activitats que es desenvolupen al llarg de les fires, explicant que amb "menys activitats podríem tenir un cost menor". Puigdemont ha confessat que diverses persones li han mostrat la seva preocupació per aquest fet, "hem rebut comentaris de gent en el sentit que cal reduir activitats i creiem que tenen reaó", ha dit el batlle que ha anunciat futures trobades amb els agents culturals i altres grups municipals per tal de debatre-ho.

Per la seva banda la regidora de Promoció i Ocupació de l'Ajuntament de Girona i segona tinenta d'alcalde, Marta Madrenas, ha anunciat un increment de vigilància, comptant amb més efectius de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra com també de la companyia privada de seguretat. "Hem emprès diverses mesures però sobretot més preventives que sancionadores", ha explicat Madrenas la qual ha promès que es prendran "mesures dràstiques" contra totes aquelles barraques que venguin alcohol a menors d'edat. "La barraca serà sancionada i tancada immediatament pel que resti de fires, enguany ens ho hem pres seriosament com no podia ser de cap altre manera", ha reblat. Per la seva banda Puigdemont també ha garantit mà dura contra els venedors "pirates" de begudes a peu de carrer i que es procediria a il·luminar millor algunes parts de la devesa on s'hi concentraven grups "problemàtics".

Música en català

Pel que fa a la programació musical a les barraques enguany l'Ajuntament de Girona ha decidit potenciar tots aquells grups de la terra. Amb tot, actuaran formacions de renom com Gossos (que deixaran de fer gires l'any vinent), Teràpia de Shock, Mazoni, Dr. Calypso, Sanjosex, Calabutí, High Times, Radical Animal Beat, entre d'altres.

Els dos caps de cartell són dos grups de nacionalitat britànica: Freestylers Soundsystem i The Herbaliser els quals actuaran la nit del dissabte 5 de novembre.

Pel que fa als horaris enguany el consistori ha decidit començar els concerts a les onze de la nit i acabar-los a les dues de la matinada els dies laborables mentre que els festius s'allargaran fins a dos quarts de tres. Pel que fa a les barraques aquestes tancaran a les cinc de la matinada com és habitual.

(Descarrega el programa de les Fires de Sant Narcís a través d'aquest enllaç).