Reagrupament de Girona manifesta la seva voluntat d'arribar a un acord amb ERC

RCat es va mostrar ahir contrari a que la republicana Teresa Jordà fos la número 1 de la llista

Reagrupament ha fet extensiu el seu desig d'arreglar la situació amb Esquerra per tal de poder treballar conjuntament en una llista comuna les properes eleccions generals. Després de la informació publicada ahir per AraGirona.cat on s'apuntava que els reagrupats trencaven relacions amb ERC de les comarques gironines al incloure Teresa Jordà com a número 1 de la llista, avui asseguren que la seva intenció és mantenir oberts els canals de diàleg per arribar a un acord. "La nostra voluntat és la d'arribar a un acord amb Esquerra per aconseguir que a la circumscripció de Girona també sigui possible treballar plegats pels nostres objectius compartits, tal com es farà a les altres circumscripcions del Principat de Catalunya", asseguren des de RCat.

Amb tot, els independentistes han exposat que la seva intenció no és "barallar-se" amb ERC per "una qüestió de noms o llocs a la llista", però també han afegit que "aquest fet no ha de ser aprofitat per ningú per voler imposar uns noms sense que abans hagin estat consensuats, uns noms que tampoc responen a la línia de renovació i de col·laboració amb altres organitzacions que vol impulsar Oriol Junqueras".

En aquest sentit, Reagrupament es referma en que l'acord assolit a nivell de tot Catalunya entre ERC i RCat que ha donat lloc a la plataforma "Catalunya Sí", i demanen als negociadors d'Esquerra i els reagrupats "un últim esforç" perquè a Girona també hi hagi pacte.