Una de les dues cooperants segrestades a Kènia és de Palafrugell

El gabinet de crisi de Metges sense Fronteres està reunit a Barcelona i té previst fer una compareixença aquest vespre

Segons ha explicat l'ONG, en l'atac ha quedat ferit un conductor a hores d'ara està estable en un hospital. El gabinet de crisi de Metges sense Fronteres està reunit a hores d'ara a Barcelona i té previst fer una compareixença a les set del vespre

La policia ha tancat la frontera entre Kènia i Somàlia, on en les darreres setmanes hi ha hagut diversos incidents violents i segrestos d'estrangers.

El mes de setembre, una dona britànica de 56 anys, Judith Tebbut, va ser segrestada en plena nit per un grup d'homes armats mentre era amb el seu marit en el resort turístic de Kiwayu. Els segrestadors van matar el seu home, David Tebbut. L'1 d'octubre passat, una dona francesa de 66 anys també va ser segrestada per una banda armada, en aquest cas en el resort de Manda.

Totes dues estan en territori de Somàlia, en guerra civil des de 1991. Com a conseqüència dels segrestos i la violència, el ministeri d'Afers Exteriors del Regne Unit va canviar les seves recomanacions de viatge a Kènia, i demana als seus ciutadans que només vagin a la costa del país més propera amb Somàlia si no és "essencial".

Dadaab va ser creat el 1991 per acollir els somalis que fugen de la violència en el seu país. Des d'aleshores, ha crescut fins convertir-se en el major camp de refugiats del món, amb 400.000 habitants.

El segrest posa més pressió sobre el govern kenià perquè reforci les seves fronteres, ja que s'exposa a malmetre el sector turístic, una de les principals fonts d'ingressos del país.