Treuen a licitació la redacció dels projectes per les depuradores de Medinyà, Gualta i Campelles

Formen part del cicle de planificació de l'ACA del 2016-2021

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) impulsa la millora del sanejament a diferents punts de les comarques gironines. Concretament, ha posat a licitació la redacció dels projectes constructius de les depuradores a Medinyà (Gironès), Gualta (Alt Empordà) i Campelles (Ripollès). A Medinyà, dins el terme municipal de Sant Julià de Ramis (Gironès), s'ha de definir la capacitat de la depuradora i el traçat dels col·lectors en alta. El pressupost per a la redacció del projecte és de 109.909.

Per millorar el sanejament de les aigües residuals de l’Alt Empordà, s'ha tret a licitació el contracte de construcció de la depuradora de Gualta, amb un pressupost de licitació superior als 115.700 euros, En aquest cas, també servirà per definir la capacitat de tractament de la depuradora i els col·lectors en alta.

Finalment, el darrer contracte que s'ha tret a licitació consistirà en la redacció del projecte de la depuradora de Campelles (Ripollès). Amb un pressupost d’adjudicació superior als 125.300 euros, haurà de definir la capacitat de la depuradora i els col·lectors.

Es podran presentar ofertes fins el 22 de gener de 2020 i els contractes, un cop adjudicats i signats, tindran una durada de vuit mesos, amb una inversió global de prop de 349.000 euros.

Millora del sanejament de Campllong

L’ACA també ha adjudicat la redacció del projecte constructiu a l'empresa ABM Serveis d'Enginyeria i Consulting SLU per connectar el municipi de Campllong (Gironès) amb el sistema de sanejament de Riudellots de la Selva. L’import d’adjudicació del contracte ha estat de prop de 80.000 euros i es disposarà d’un termini de set mesos per redactar el projecte.

Les quatre actuacions estan contemplades en l’actual cicle de planificació de l'ACA corresponent al període 2016-2021.