Una professora denuncia Educació perquè diu que l’han fet fora del Vallvera per ser mare

L'advocat Benet Salellas creu que és una "discriminació de gènere"

La professora Ester Satorres ha portat a judici Departament d'Educació després que el director de l'Institut Vallvera de Salt (Gironès) no li renovés la plaça d'interina. La dona creu que la decisió es va prendre perquè havia estat mare.
La professora ha recordat que el curs 2017-2018 tenia una plaça a l'institut saltenc, però al setembre va agafar la baixa per maternitat. Posteriorment, Ester Satorres va seguir de baixa perquè els metges havien d'explorar possibles malalties del seu fill. La professora ha detallat que "el director em va donar a entendre que el curs vinent em renovarien" però quan va arribar al juny, no va ser així. El seu advocat, Benet Salellas, ha assegurat que és una "discriminació de gènere".
 
Salellas ha remarcat que la decisió del director de l'institut va ser "aleatòria" i per això han "demanat a la Generalitat que expliqui quins són els motius" que van portar a no renovar l'interinatge a Ester Satorres. De fet, la professora ha detallat que si bé al principi li assegurava feina per l'any següent, quan va arribar el final del curs "no em trucava, ni em confirmava res". Finalment, el 20 de juny, el director del Vallvera li va anunciar que "la meva plaça li donaven a un substitut d'un altre departament que els havia agradat molt".

Per a Salellas, això és "del tot inadmissible" i creu que a banda de la decisió "arbitrària" cal sumar-hi una "discriminació de gènere", ja que considera que "és la condició de mare i el fet d'atendre el seu fill" que va portar a la no-renovació de la plaça. Ester ha incidit en el fet que "el director no em coneixia de res" perquè no havia tingut oportunitat de fer classe després d'encadenar la baixa de maternitat amb les baixes de cures al seu fill. "El mes greu és que no vaig arribar a fer cap classe, no em va poder avaluar de cap manera", ha conclòs.

Però més enllà d'això, la professora ha optat per portar el cas als tribunals per evitar que es repeteixin altres casos similars. El seu advocat ha afirmat que aquest cas "és la demostració que el sistema del decret de plantilles prioritza l'efectivitat del mestre com si fos d'una Empresa de Treball Temporal (ETT), enlloc d'entendre que el professorat són persones". "És evident q era una professora perfectament idònia i es va produir una discriminació perquè era una molèstia i càrrega que l'administració hauria de suportar", ha reblat Benet Salellas.