El Govern celebra la decisió de Ryanair de mantenir l'activitat a la base de Girona

Gavín assegura que "és millor un mal acord que un gran desacord"

El Govern ha celebrat la decisió de Ryanair de no tancar la base de l'Aeroport Girona-Costa Brava. "Estem molt satisfets que la companyia hagi decidit mantenir l'activitat a l'hivern", ha assegurat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.
La continuïtat de Ryanair a aquest aeroport s'ha confirmat després d'haver arribat a un acord amb els treballadors, que han acceptat passar a tenir un contracte fixe discontinu i anar a l'atur tres mesos a l'any. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha assegurat que el Govern no ha "d'interferir" en les negociacions entre els treballadors i l'empresa però ha afirmat que "sempre és millor un mal acord que un gran desacord".
 
Prèviament, el Govern va iniciar una "estratègia de negociació" amb l'executiu espanyol per rebaixar les taxes d'operació de l'aeroport de Girona, "més cares del que correspondria". Les negociacions no han donat fruits a curt termini, ja que el govern espanyol està en funcions i es tracta d'un tràmit costós, però Gavín ha assegurat que es reprendran "immediatament", quan es constitueixi el nou govern.

"Hem aconseguit que Aena inclogui Girona com a un aeroport complementari i anunciï fortes inversions en infraestructures", ha assegurat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat. "Hem sabut donar el missatge de confiança plena amb les perspectives de negoci de l'aeroport de Girona", ha afegit.