Desconvoquen la vaga de les treballadores de neteja del Trueta

L'empresa i el comitè han arribar a un preacord

"Per a nosaltres és una victòria", ha afirmat el secretari general de la Federació de construcció i serveis privats de CCOO a Girona, Pau Gálvez. Aquest dilluns al matí han arribat a un preacord amb l'empresa que ha permès desconvocar la vaga dels treballadors de neteja de l'hospital Trueta.

La plantilla de l'empresa Optima Facility Services que s'encarrega de la neteja del Trueta i que compta amb 122 treballadors va convocar la vaga per als dies 10,11,13 i 14 de desembre. El detonant va ser l'acomiadament d'una treballadora per faltar a la feina per malaltia tot i ser absències justificades. A més, el comitè també denunciava que l'empresa havia imposat fins a sancions a treballadores.

El preacord, ratificat en assemblea, té tres punts principals. El primer d'ells és el compromís per part de l'empresa de no aplicar l'article 52 apartat D de l'Estat dels treballadors que és el que, precisament, preveu l'acomiadament objectiu per absències intermitents dels treballadors per malalties.

Un altre punt d'acord és que aquelles sancions imposades a treballadors a partir del 10 de setembre es transformaran en advertències per escrit. Segons Gálvez, aquest apartant és important perquè l'acumulació de tres sancions podia suposar, també, quedar-se sense feina. A més, denuncien que l'empresa ha imposat sancions sovint sense justificar i sense que els treballadors poguessin rebatre-les.

Majoritàriament han estat per revisions fetes a punts de l'hospital durant les quals la direcció ha considerat que la neteja no era òptima. Els treballadors critiquen que l'empresa no posa els recursos materials i humans necessaris per donar un bon servei i lamenten que, en comptes d'incrementar-los, la situació acaba repercutint negativament en la plantilla.

El tercer punt d'acord és el compromís de crear, a partir del 8 de gener, una mesa de negociació on abordaran, entre altres punts, la possibilitat de reincorporar la treballadora acomiadada per haver faltat a la feina per malaltia de forma justificada.

En aquesta taula de negociació, a més, també volen trobar solucions per a aquesta mancança de recursos i per estipular de quina manera es fan les inspeccions.