Es triplica el nombre d'ERO presentats per empreses gironines aquest setembre respecte fa un any

Unes 250 persones es manifesten a Girona en el Dia Mundial de Treball Digne

"Amb aquestes dades preveiem una tardor i un hivern més dolents que els de fa un any". Amb aquesta frase, la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, ha definit la situació que hauran d'afrontar les empreses gironines en els pròxims mesos. Bassa ha fet aquesta afirmació després de conèixer el balanç d'ERO que s'ha presentat aquest setembre i que triplica les dades de fa un any.

Si el setembre de 2010 es van presentar vuit expedients, un any després la xifra augmenta fins els 28. Segons ha explicat Bassa, hi ha hagut canvis pel que fa als sectors més afectats ja que fa un any eren la construcció i la indústria i, actualment, és el sector serveis.

Aquestes dades s'han donat a conèixer aquest dijous durant la manifestació que els sindicats CCOO i UGT han organitzat a Girona en el Dia Mundial del Treball Digne. A la marxa s'hi ha sumat unes 250 persones que han anat de la plaça independència fins a la plaça del Vi on s'ha fet la lectura del manifest.

Els líders dels dos sindicats han criticat la "política de retallades" i han demanat que es fomenti l'ocupació. "El Govern només fomenta l'emprenedoria, que tothom s'espavili pel seu compte però ha d'invertir per generar llocs de treball", ha defensat el secretari general de CCOO, Bartomeu Compte. "Ja està be de tanta retallada, ja comencen a sortir veus que diuen que hi ha una altra manera de fer-ho tant des de Wall Street com el propi president dels EUA", ha posat de relleu Bassa.

El sindicat ha fet una crida a la lluita dels treballadors -han criticat que es consideri que tenir una feina és "un privilegi"- i ha demanat que continuïn units per a les pròximes protestes.