Recoder diu que estan buscant noves companyies per cobrir els buits de Ryanair a Girona i Reus

El conseller apunta que ja hi ha operadors "que ens asseguren que operaran en els propers mesos"

Durant la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres al matí al Parlament, Lluís Recoder ha aprofitat una pregunta sobre el futur de la relació de la 'low cost' Ryanair amb la Generalitat i els aeroports de Girona i Reus per recordar que, a criteri del Govern, la companyia esta "incomplint unilateralment" els acords que estan en vigor fins a desembre de 2011 i desembre de 2013, respectivament. Segons Recoder, l'operadora està mantenint aquest pols com a "mesura de pressió" per posar "sobre la taula noves pretensions".

El conseller ha considerat que aquesta "manera poc ortodoxa" d'actuar que té Ryanair, el Govern "la deplora", i ha explicat que, després de l'entrada de la companyia a la T2 de l'aeroport d'El Prat, els responsables de la 'low cost' han dit a Territori i Sostenibilitat que si volien que la presència de Ryanair continués a Girona i Reus com fins ara "havíem de pagar el que no està escrit". "Ni estem en condicions de fer-ho ni volem fer-ho, per respecte al que està signat", ha dit.

Per això, el conseller ha avançat que davant aquesta situació, el Govern està "buscant nous operadors per aquests aeroports" i que ja hi ha "alguns resultats". "Hi ha companyies que ens asseguren que operaran en els propers mesos", ha explicat.

Recoder ha aprofitat per reclamar a l'Estat el traspàs dels aeroports de Girona i Reus i ha al·legat que una clara prova de la necessitat d'aquest tràmit és que el Govern té "la sensació que estem fent de comercials d'aeroports que no son nostres".