Suspenen la recerca del noi de 20 anys a la séquia de Sils

El dispositiu es reprendrà demà a primera hora del matí

El dispositiu de recerca del jove de 20 anys, veí de Lloret de Mar, al llarg de la séquia de Sils (Selva) s'ha suspès per la falta de visibilitat al fer-se de nit. Segons Bombers, a primera hora del matí es reprendrà per continuar els treballs en el tram que va des de la zona de la pedrera de Mas-Sabé fins a la riera de Santa Coloma que és on desemboca.
El dispositiu estava format per sis efectius de Bombers així com una vintena de persones del GRAE i ADF i la unitat subaquàtica de Mossos. També s'ha comptat amb un helicòpter. La inspecció a l'aigua s'ha fet amb dues llanxes neumàtiques equipades amb detectors de metall per buscar el tot terreny que conduïa el jove aquesta matinada quan se li ha perdut la pista.
 
S'espera que, amb el pas de les hores, el nivell de l'aigua de la séquia baixi. Aquesta tarda tenia una profunditat de fins a 4 metres.

Durant el dispositiu, que s'ha allargat tot el dia fins que s'ha fet de nit, s'ha rastrejat la séquia i les pistes forestals dels voltants.

Sense rastre

"No s'ha trobat encara cap rastre del vehicle del jove", lamentava aquesta tarda el sotsinspector de Bombers i responsable del dispositiu, Jordi Mas. Una de les dificultats és la profunditat de la sèquia. Després de les pluges dels últims dies l'aigua es troba entre 3 i 4 metres. La recerca s'està fent amb detectors de metall a les llanxes per intentar localitzar el vehicle, un tot terreny, que conduïa el jove a dins de l'aigua. També porten pals per fer la recerca de forma tàctil.

El punt de coordinació s'ha instal·lat a prop del mas on els jove estava de festa amb els seus amics. Segons explica el sotsinspector de Bombers, la hipòtesi amb la que es treballa és que cap a les tres de matinada va abandonar la casa per dirigir-se a una discoteca de la zona. "Al cap de deu minuts va trucar un amic que estava en problemes i tot apunta que el lloc on s'haurien produït els fets deu ser molt proper al lloc de la festa", afegeix Mas.

La recerca s'ha fet per aire (un helicòpter ha pentinat la zona durant el matí), terra i aigua i es preveu que es mantingui fins que es faci de nit. En total, hi havia sis dotacions de Bombers i una vintena de persones del GRAE i ADF així com Mossos. En el mateix dispositiu s'ha ofert un servei de suport psicològic als familiars del jove.