Els Mossos immobilitzen un camió a Maçanet que circulava amb excés de pes i un pneumàtic desgastat

Tampoc portava albarans de la càrrega i tenia deficiències a la caixa de refrigeració

Els Mossos d'Esquadra van immobilitzar a Maçanet de la Selva (Selva) un camió i sancionar el conductor que circulava amb excés de pes, amb un dels pneumàtics desgastat, sense albarans de càrrega i tenia deficiències a la caixa de refrigeració.
Els fets van passar el 27 de novembre al migdia a la sortida 9 de l'AP-7. Els agents van aturar el vehicle en el control que havien muntat i, després de fer les comprovacions, van constatar que portava un excés de pes de més de 4.115 kg. Per aquesta infracció, el van sancionar amb 4.000 euros. Després de comprovar la documentació, van veure que tampoc portava cap albarà, un fet que es considera una infracció de la Llei de Transports amb una multa de 401 euros. Per la roda desgastada i un objecte de ferro que duia incrustat a la banda de la rodadora, el van sancionar amb 200 euros més.
 
Davant de les deficiències detectades, van immobilitzar-lo per demanar una inspecció tècnica extraordinària que permetés valorar en profunditat les mancances que presentava. Com que era un camió refrigerat que portava productes alimentaris, l'empresa va gestionar el traspàs amb un altre vehicle per tal de poder continuar la marxa.

El segon vehicle, amb l'ITV caducada

Quan el segon camió va arribar, els agents van veure que tenia l'ITV caducada. Per això, tampoc es va poder fer càrrec de la mercaderia i també se'l va sancionar.
 
A més, com que el primer vehicle no va poder mantenir les condicions de refrigeració exigibles dels productes que transportava i es va trencar la cadena de fred, els agents van aixecar una acte que es tramitarà a l'Agència de Protecció de la Salut.

La patrulla va acompanyar el camió fins a les dependències de l'ITV, on li van detectar 25 deficiències greus i el vehicle va continuar immobilitzat.