Maçanet exercirà l'acusació particular en el cas d'amenaces a la directora i una mestra de l'escola

El consistori aprova una moció en suport a l'equip docent i de condemna dels fets

La moció va ser presentada per l'equip de govern (CiU, AM i PP) i consensuada amb la resta de formacions, PSC i 9M. El que es vol, segons paraules de l'alcalde del municipi, Antoni Guinó, és reconèixer la tasca feta per uns professionals docents "excel·lents" i que "fets tan desagradables no tornin a passar".

El document aprovat condemna els "fets incívics", que afecten "greuement" el "normal funcionament de l'escola i la qualitat del sistema educatiu", i afegeix que "no poden ser tolerats i requereixen el rebuig decidit de la societat", així com l''"adopció de totes les mesures legals" per a la protecció del col·lectiu educatiu i "la persecució" dels seus autors. Per tot això, s'aprova que l'ajuntament es personi com a acusació particular en els procediments judicials que es derivin arran de les agressions denunciades.

Els fets van passar el 23 de setembre passat quan l'àvia d'un alumne de sis anys es va presentar al centre i va demanar de males maneres parlar amb la directora sobre el seu nét. Va ser la tutora del nen la que va atendre l'àvia i aquesta la va escridassar i fins i tot li va estirar l'orella. Poc després va arribar la mare, que té 22 anys, i va amenaçar de mort les docents. La directora va lamentar els fets i va explicar que es tracta d'una família que no porta regularment el fill a classe i que això dificulta el diàleg per solucionar els problemes.