Un alumne rosinc rep la distinció del pin de plata a les proves de matemàtiques Cangur 2010

El jove va rebre el guardó de mans del conseller Ernest Maragall el passat 18 de maig

El certamen, que enguany celebra la XV edició, té per objectiu estimular i motivar entre els més joves l’aprenentatge de les matemàtiques, a través d’un plantejament de 30 problemes de dificultat creixent i de resposta tancada, dividits en quatre nivells que apleguen els participants des de 3r ESO fins a segon de batxillerat. En l’edició d’enguany han participat 20.447 alumnes de Catalunya, País Valencià i Andorra, de 632 centres educatius dels tres territoris.

Des de l’any 1998, la Societat Catalana de Matemàtiques atorga el pin de plata com a reconeixement a aquells alumnes que hi han tingut una participació globalment destacada. Enguany han rebut aquesta preuada distinció 4 alumnes, una de les quals ha recaigut sobre l’alumne rosinc Ramon Zuloaga en aconseguir la segona posició. El jove ja havia participat en les edicions 2007, 2008 i 2009 del certamen, assolint la cinquena, quinzena i novena posicions respectivament.

Enguany, en Ramon ha participat també en la fase catalana de l’Olimpíada de Física celebrada el passat mes de febrer, on va obtenir una medalla de plata que el va classificar per a la fase espanyola. Aquesta es va celebrar a Alacant del 8 a l’11 d’abril, on Ramon Zuloaga va obtenir la medalla de bronze, a només una dècima de la de plata.