El ple de la Diputació de Girona aprova una moció en favor de la immersió lingüística

La corporació celebra la primera sessió ordinària del mandat presidit per Torramadé

Continua el degoteig de mocions en favor del model d'escola catalana després de les sentències dictades pel Tribunal Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb relació a l'ús del català a l'escola. Avui ha estat el torn de la Diputació de Girona, que ha aprovat una moció conjunta de tots els grups representats, i que denuncia "el risc seriós de trencament social, desigualtat i discriminació" que suposa l'"ofensiva jurídica" del TSJC, "que en cap cas pot dictar jurisprudència per damunt de les normes adoptades al Parlament i en plena vigència", afegeix el text aprovat pel ple.

La Diputació de Girona referma que el model català d'immersió lingüística "no només no pot aturar-se, sinó que cal que segueixi avançant", tenint en compte "els reptes plantejats per la societat del segle XXI, amb un alumnat que compta amb més de 100 llengües d'origen".

L'ens supramunicipal també s'ha compromès a donar suport a les iniciatives de les institucions catalanes i de la ciutadania en aquest sentit, així com a adherir-se a la campanya de somescola.cat, i demana al Parlament "que vetlli pel compliment de la Llei d'educació de Catalunya" com la millor forma de "respondre positivament als intents de fracturar el consens social" sobre el model educatiu.

Voluntat de "treballar plegats" per encarar el pressupost del 2012

Durant el ple, la diputada del PSC Teresa Ferrés -que ha actuat de portaveu davant l'absència avui de Pia Bosch-, ha estès la mà a CiU per "treballar plegats" en l'elaboració del pressupost del 2012, uns comptes que segons Ferrés, han de marcar un "punt d'inflexió" pel context de retallades actual. Torramadé ha respost l'oferiment comprometent-se a comptar amb la resta de grups per encarar els comptes del 2012, i també per donar resposta als problemes econòmics d'alguns ajuntaments gironins, "conscients que en números absoluts no estem en la mateixa situació que fa dos anys", ha afegit el president de l'ens.

D'altra banda, el ple de la Diputació ha informat sobre l'estat d'execució del pressupost de la corporació i dels seus organismes autònoms corresponent al primer semestre del 2011. Durant els primers sis mesos de l'any, la Diputació ha executat el 37% del seu pressupost; Dipsalut, el 61%; Xaloc, el 30%; el Conservatori de Música Isaac Albéniz, el 52%, i el Patronat Francesc Eiximenis, el 17%.