CCOO diu que la nova presó de Figueres, pendent d'inaugurar-se, costa 1 milió d'euros al mes

El sindicat es manifestarà aquest dimecres davant el centre per reclamar que s'obri "el més aviat possible"

El sindicat considera "insostenible" aquesta situació ja que es tracta d'una inversió molt important que actualment no se li ha està "traient profit". Segons Pérez, es tracta d'una despesa que no porta enlloc i que no suposa cap millora per l'estructura penitenciària de la demarcació, no només pels interns sinó també pels treballadors que estan pendents de començar a treballar al nou centre.

El sindicat denuncia que un equip de persones porta nou mesos fent tasques de manteniment i organització -"fent no se sap què", segons paraules de Pérez- mentre hi ha uns treballadors pendents de ser traslladats al nou centre i uns altres que han aprovat unes oposicions però que no poden treballar en el lloc que se'ls ha assignat perquè no està encara en marxa.

El maig del 2012 entrarà en funcionament

Des del Govern els han confirmat que la data d'obertura serà el maig del 2012 però, encara que es complís, consideren que és massa tard i que l'obertura hauria de ser "el més aviat possible". El sindicat no confia en aquesta nova data i recorda que la que va ser titular de Justícia, Montserrat Tura, va preveure que obriria portes el primer semestre del 2011 i per tant no és la primera vegada que no es compleixen els terminis.

Si la situació no es "desencalla", amenacen amb noves mobilitzacions. "És una situació insostenible, tant pels presos, pels treballadors com pels ciutadans, que estem pagant tots una presó que està tancada amb la que està caient a tot arreu", conclou Pérez.