La Xaloc farà plans de viabilitat econòmica als ajuntaments gironins que ho necessitin

L'organisme autònom de la Diputació ofereix un equip d'economistes per avaluar situacions financeres municipals a "tarifes molt baixes"

La crisi econòmica ha abocat molts ajuntaments a una situació econòmica delicada. La diputada i vicepresidenta primera del Xaloc, Marta Felip, ha explicat que hi ha molts consistoris que tenen dèficit i passen dificultats econòmiques perquè havien assumit despeses a les quals ara no saben com fer-hi front. "Hem detectat la problemàtica i, juntament amb Governació, hem decidit ajudar els ajuntaments que vulguin fer un pla de viabilitat econòmica", ha detallat Felip.

La manera que han trobat de fer-ho és a través del Xaloc. Els consistoris podran sol·licitar a la Xarxa Local de Municipis que el pla de viabilitat econòmica l'elabori l'equip d'economistes del Xaloc. Segons Felip, això té dos avantatges clars: que serà més econòmica per als ajuntaments perquè el preu per pla serà més barat i que permetrà analitzar la situació de diversos municipis propers i recomanar quins serveis es poden mancomunar per ser més efectius a nivell econòmic.