Jutgen un violador reincident per fer tocaments a una nena de 6 anys a Girona

La fiscalia demana 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un violador reincident per fer tocaments a una nena de 6 anys a Girona el 20 d'agost del 2017. La fiscalia demana que el condemnin a 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys amb agreujant de reincidència. La mateixa Audiència va condemnar l'any 2011 Edwin Enrique Granda a 6 anys de presó per violar una noia durant les Fires de Girona del 2009.
L'acusat està en presó preventiva des del juliol passat per agredir sexualment una menor de 13 anys al barri de Santa Eugènia el matí del dia de Sant Joan. El judici s'ha fet a porta tancada, excepte els informes de fiscalia i defensa. Al torn d'última paraula Granda ha dit que és "innocent".
Edwin Enrique Granda s'ha tornat a asseure aquest dijous al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. S'enfronta ara a 6 anys de presó per, presumptament, abusar sexualment d'una nena de 6 anys.
 
Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, cap a les deu del matí del 20 d'agost del 2017, l'acusat es va creuar amb la víctima –que anava amb el seu germà i la seva àvia- en un parc situat a l'entorn del carrer Orient de Girona.

"L'acusat es va asseure en un banc proper a on es trobava la menor, aprofitant per parlar amb l'àvia per guanyar-se la seva confiança", sosté la fiscalia que relata que el processat va aprofitar un "moment de distracció" de l'àvia per tocar-li el cul a la menor. Segons el fiscal, l'acusat va actuar "mogut per l'ànim de satisfer els seus desitjos libidinosos".

L'atac no va acabar aquí. Segons l'acusació pública, Granda va seguir la víctima fins a un supermercat del carrer Orient. Allà, va tornar a aprofitar que l'àvia estava ocupada fent compres per tornar-li a tocar les natges a la nena. A més, "la va abraçar per darrere i li va fer petons a l'altura del coll", concreta el fiscal.

Per això, el fiscal Josep-Aureli Foradada demana que el condemnin com a autor d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys amb agreujant de reincidència per la sentència del 14 d'octubre del 2011 de l'Audiència de Girona que condemnava Granda a 6 anys de presó per violar una noia a Girona durant les Fires de Girona del 2009.
 
També sol·licita que no pugui treballar amb menors durant 9 anys. En concepte de responsabilitat civil vol que indemnitzi la víctima amb 4.000 euros.

La defensa, encapçalada per l'advocat Joan Pere Zapata, demana l'absolució. El lletrat, a més, ha demanat la nul·litat perquè al·lega que no s'ha pogut concretar l'origen d'un vídeo aportat a la causa pels Mossos d'Esquadra de l'interior del supermercat que hauria enregistrat els abusos.

El judici s'ha fet a porta tancada excepte els informes de fiscalia i defensa. Segons ha detallat el fiscal, Granda ha assegurat al judici que la menor que apareix a la gravació és la seva filla. L'acusació pública, però, sosté que no s'assemblen físicament i que, a més, els testimonis que han declarat han assegurat que Granda aquell dia anava sol. A l'última paraula, el processat ha negat les acusacions: "Em declaro innocent". El judici ha quedat vist per a sentència.

En presó preventiva

L'acusat ha arribat al judici custodiat pels Mossos d'Esquadra perquè està en presó preventiva des de principis de juliol. El jutjat d'instrucció 2 de Girona va ordenar el seu ingrés a presó per agredir sexualment una menor de 13 anys al barri de Santa Eugènia el matí del dia de Sant Joan.

Segons la investigació, l'agressió va tenir lloc cap a les deu del matí quan Granda, que anava amb bicicleta, es va creuar amb la víctima pel carrer i la va començar a seguir. Aleshores, quan la menor va entrar a l'edifici de casa seva, el detingut la va abordar per l'esquena i, tapant-li la boca i amenaçant-la, la va fer pujar al primer pis on la va violar al replà.

És el mateix modus operandi que Granda va fer servir l'any 2009, quan va atacar una noia durant les Fires de Girona. La sentència d'aleshores recull que la matinada del 30 d'octubre la víctima havia estat a la zona de fires amb unes amigues i, després, va emprendre el camí cap a casa al barri de Can Gibert del Pla.

La sentència concloïa que "a l'alçada de l'anomenat parc dels 'Teletubbies', la va abordar per l'esquena, la va subjectar amb força pel coll amb un braç, li va tapar la boca amb la mà i li va dir que la mataria si no accedia als seus desitjos". Aleshores, la va violar.

El tribunal va imposar al processat, que té 31 anys i és d'origen equatorià, una pena de 6 anys de presó per un delicte de violació i una multa de 70 euros per una falta d'amenaces. També l'obligava a indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i li prohibia apropar-se o comunicar-se amb ella durant 10 anys.