Els concerts de barraques suspesos a Girona es faran el febrer de l'any vinent

Serà els dies 27, 28 i 29 de febrer

Els concerts que es van anul·lar durant les Fires de Sant Narcís del 2019 es faran els dies 27, 28 i 29 de febrer. Aquest és l’acord al qual han arribat l’Ajuntament de Girona, la Comissió de la Copa i les entitats adjudicatàries de les barraques en l’última edició de la festa major de la ciutat.

Les actuacions musicals es faran a l’esplanada de la Copa. En lloc de distribuir barraques al llarg de l’esplanada, les entitats gestionaran de forma col·laborativa una barra conjunta i es distribuiran els beneficis de forma equitativa.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha explicat que “des del primer moment es va buscar una data alternativa per fer els concerts i hem treballat per trobar els dies en què poguessin participar-hi el màxim nombre de grups possibles per poder oferir una programació de qualitat”.

A hores d’ara es garanteix que la gran majoria dels grups previstos per les Fires seran presents en aquest cap de setmana i en els propers dies es definirà la graella definitiva amb els concerts dels diferents grups.

Per fer-los, s'instal·larà un escenari a la Copa, però el regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha matisat que "serà un concepte diferent" a les barraques, perquè hi haurà diverses barres de bar que es gestionaran de forma col·lectiva entre les entitats que havien de gestionar una barraca durant les Fires de Sant Narcís de finals d'octubre.

Ribas ha recordat que ja "hi ha altres exemples" d'iniciatives similars en aquesta zona, com ara els concerts que es van fer per celebrar l'ascens del Girona FC o el concert de l'aniversari de Mifas, aquesta mateixa tardor. El que es farà en aquesta ocasió, però, serà que "l'Ajuntament avançarà diners per a la compra del material". Una vegada acabades les barraques, es retornarà l'import al consistori i "els beneficis es distribuiran" entre totes les entitats.

Sobre la programació musical, Ribas ha avançat que serà "pràcticament la mateixa" que la prevista durant les fires i ha avançat que un 80% dels grups que havien d'actuar aquesta tardor ho faran en el nou cap de setmana de finals d'hivern. De tota manera, hi haurà alguns dels noms que no podran actuar perquè " ja han acabat la gira". També hi haurà altres artistes que no actuaran perquè "ja estaven programats 'a posteriori' a la ciutat i no podien repetir en un període tan curt de temps".

La programació definitiva es publicarà durant els propers dies, quan s'hagin confirmat els canvis amb tots els artistes.

Sense barraques per seguretat

Una setmana abans de començar les Fires de Sant Narcís d'aquest 2019, l'Ajuntament de Girona va anunciar que anul·lava els concerts a la zona de la Copa i també les barraques per motius de seguretat.

El govern local va voler evitar problemes després dels aldarulls que s'havien viscut a la ciutat de Girona durant la setmana de la publicació de la sentència del judicia de l'1-O. Les protestes que es van convocar aquella setmana a la ciutat van provocar diversos aldarulls que van acabar amb la crema de diversos contenidors i es va malmetre part del mobiliari urbà de la ciutat.