Una desena de restaurants participaran a la Ruta de la Tapa de l'Anxova

És la principal novetat de la Festa de l'Anxova d'aquest any

Enguany, l’objectiu de la Festa de l'Anxova de l'Escala és doble. Per una banda, tenen intenció de difondre aquest producte i potenciar la creativitat dels restauradors i de l’altra, afavorir la dinamització dels establiments locals i generar activitat econòmica.

Els establiments que participen en aquesta iniciativa disposaran d’un cartell que els identificarà i un jurat format per representants del sector anxover, del sector de la restauració i de l’Ajuntament s’encarregarà d’escollir la millor tapa de l’any. El local guanyador s’endurà 300 euros de premi i una placa commemorativa.

L’altre vessant de la ruta és que els consumidors disposaran d’un carnet que podran anar segellant a cada establiment participant a mesura que vagin provant les tapes que s’ofereixen, entre el 30 de setembre i el 2 d'octubre. Qui consumeixi un mínim de sis tapes en locals diferents, entraran en un sorteig d’un lot d’anxoves de l’Escala i un àpat per a dues persones en un restaurant escalenc.

Les bases de la Ruta de l’Anxova estableixen que el preu de les tapes que participen al concurs, que tindrà lloc entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre –dia de la Festa de l’Anxova-, serà igual a tots els establiments (1,5 euros).

Aquest concurs substitueix el concurs gastrònomic que es feia fins ara, en què cuiners aficionats i professionals, presentaven els seus plats fets amb anxova en un acte que es feia al Museu de l’Anxova i de la Sal.

La Festa de l'Anxova se celebra el 2 d'octubre. A les 11 del matí hi ha el pregó i l'entrega de l'Anxova d'Or, seguit de la degustació popular d'anxoves i havaneres. Del 2 al 16 d'octubre també se celebra a l'Escala les jornades gastronòmiques del Suquet, en què hi participen uns 17 restaurants que ofereixen menús amb aquest plat tradicional.