Uns encaputxats assalten una casa a Calonge i amenacen una parella a punta de pistola

Els lladres s'emporten diners i joies

  • Cartell d'accés a la urbanització. ACN
    Cartell d'accés a la urbanització
    Fotos: ACN
  • Vista de la casa assaltada a la urbanització Vescomtat de Cabanyes de Calonge. ACN
    Vista de la casa assaltada a la urbanització Vescomtat de Cabanyes de Calonge
    Fotos: ACN

Assalt violent en una casa de la urbanització Vescomtat de Cabanyes de Calonge (Baix Empordà) aquest dilluns al vespre.

Segons fonts properes a la investigació, un grup d'almenys tres encaputxats ha saltat la tanca d'accés a la finca, han sorprès el propietari a l'exterior de l'habitatge i, a punta de pistola –es desconeix si real o simulada-, l'han fet entrat a dins la casa on també hi havia la seva dona. Amenaçant-los amb l'arma, els assaltants exigien que obrissin la caixa forta. Fonts del cas indiquen que els lladres s'han endut diners, joies i telèfons mòbils.

La parella va aconseguir alertar els serveis d'emergències a les 20.20, quan els assaltants havien marxat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per detenir els sospitosos.

Ampliació:

Segons fonts del cas, els lladres van saltar la tanca perimetral d'accés a la finca. Allà, van esperar que el propietari de l'immoble sortís de la casa. Aleshores, el van abordar, el va amenaçar amb una arma curta i el van fer entrar a dins la casa. A l'habitatge hi havia la seva dona.

Els tres encaputxats, que segons fonts del cas parlaven amb accent sud-americà, van tancar el matrimoni a una habitació. Els van apuntar amb la pistola –en aquest moment es desconeix si era una arma de foc real o simulada- mentre els hi exigien que obrissin la caixa forta.

Segons fonts properes a la investigació, els assaltants van robar diners en efectiu, joies i els telèfons mòbils de les víctimes i van fugir de l'immoble. Les víctimes no van patir ferides de gravetat durant el robatori. Els propietaris de l'immoble van poder donar la veu d'alerta a les 20.20, a través de l'alarma.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona ha obert una investigació per identificar i detenir els sospitosos de l'assalt violent.

L'alcalde de la població, Miquel Bell-lloch, ha mostrat la solidaritat amb els veïns assaltats però ha insistit que el robatori violent d'aquest dilluns és un cas "aïllat". Bell-lloch ha assenyalat que als accessos del municipi hi ha càmeres lectores de matrícules però no a l'entrada de la urbanització.

Per això, l'alcalde ressalta que un dels objectius d'aquest mandat és estendre els sistemes de videovigilància a les 33 urbanitzacions del municipi. Un projecte que ja avança que serà a mitjà o llarg termini per poder complir amb tots els tràmits administratius i aconseguir les autoritzacions necessàries. Segons Bell-lloch, instal·lar aquests sistemes de lectors de matrícules costarà entre 400.000 i 500.000 euros.