4 anys de presó per a un lladre multireincident que va entrar a tres habitatges de Blanes

L'acusat ha admès els fets davant del tribunal de l'Audiència

L'Audiència ha condemnat a 4 anys de presó un lladre multireincident que va entrar a robar a tres habitatges de Blanes (Selva) entre gener i mitjans febrer d'aquest any. L'acusat sempre feia servir el mateix modus operandi: escalava els murs de les terrasses i accedia als habitatges forçant les portes del menjador. En dos dels casos, el lladre va endur-se joies i aparells electrònics; però del tercer va haver de marxar corrents quan la propietària el va sorprendre.
S'enfrontava a 6 anys de presó, però les parts han arribat a un acord. L'acusat ha admès els fets i ha acceptat la pena per un delicte continuat de robatori amb força a casa habitada amb l'agreujant de multireincidència. Haurà d'indemnitzar les víctimes amb 2.395 euros.
 
Segons ha reconegut l'acusat, a principis d'aquest 2019 va entrar a robar a tres habitatges de Blanes. Tots, situats al mateix carrer. A l'hora d'accedir a l'interior, el processat sempre feia servir el mateix modus operandi: escalava o saltava els murs que donaven a les terrasses i forçava les portes d'accés al menjador. O bé en trencava el pany o bé les obria amb l'ajuda d'una palanca o un tornavís.

L'escrit de la fiscalia recull que el primer robatori va tenir lloc entre els dies 19 i 20 de gener. De l'interior de l'habitatge, el lladre se'n va endur un ordinador portàtil, dos telèfons mòbils i cinc polseres d'or i plata.

El dia 4 de febrer, el lladre va tornar a actuar. En aquest cas, va entrar en un altre habitatge i de dins es va emportar un anell, quatre mòbils, un iPad i diners en efectiu (150 euros).

El darrer robatori va tenir lloc el 15 de febrer cap a les vuit de la tarda. L'acusat va intentar entrar en un altre habitatge. Mentre intentava obrir la porta corredora del menjador amb l'ajuda d'un tornavís, però, la propietària el va sorprendre i el lladre va fugir.

Tres condemnes fermes

El processat, que ja acumula fins a tres condemnes fermes per robatori, s'enfrontava a una pena de 6 anys de presó. El judici per aquest cas ha arribat avui a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona. Fiscalia i defensa han acordat una rebaixa de la pena i davant del tribunal l'acusat ha admès els fets.

La sala ha condemnat el processat de viva veu. Li ha imposat una condemna de 4 anys de presó per un delicte continuat de robatori amb força amb l'agreujant de multireincidència. En matèria de responsabilitat civil, l'acusat haurà d'indemnitzar les víctimes dels robatoris amb un total de 2.395 euros (que corresponen al valor del botí que es va endur i al cost de reparació de les destrosses que va fer).