Detingut a Blanes per atropellar mortalment un ciclista a Palafolls i fugir

El conductor de 22 anys triplicava la taxa d'alcoholèmia

Un ciclista de 52 anys va morir aquest dissabte al matí atropellat per un cotxe a la B-682 a Palafolls (Maresme). El conductor del cotxe va fugir del llocs dels fets sense socórrer la víctima, però va ser arrestat poc després a Blanes (Selva).
El detingut, de 22 anys, va triplicar la taxa d'alcoholèmia i va donar positiu per cocaïna. Està acusat de tres delictes: homicidi imprudent, omissió del deure de socors i conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Segons ha pogut confirmar l'ACN, els fets van passar pels voltant de les 06.30 hores del matí quan el ciclista –que anava amb una bicicleta elèctrica- circulava per la B-682 després de sortir de treballar a Malgrat de Mar. Un cotxe que anava en el mateix sentit el va envestir i va continuar sense ajudar-lo. Com a conseqüència de la topada, el turisme va patir desperfectes al capó, netejaparabrises i vidre principal.
 
A banda de trencat, el vidre principal del vehicle infractor també va quedar totalment de color blanc ja que la víctima portava a sobre una motxilla plena de làctics. El conductor havia de guiar el cotxe amb el cap per fora i és quan es va creuar amb una ambulància del SEM, que el va acabar perseguint i fent-lo aturar a tocar del CAP de Blanes. Allí es va avisar la Policia Local -ja informada de l'atropellament mortal d'un ciclista-, que va arrestar el conductor i li va fer les proves de detecció d'alcohol i drogues. El detingut, de 22 anys i veí de Blanes, ha passat a disposició judicial a Arenys de Mar.