L'Ingràvid participa al Festival LOOP i situa Figueres al centre de la creació artística internacional

Aquesta trobada internacional atrau a un important nombre de professionals de l'art contemporari

Els directors del festival Ingràvid, Esther Pujol i Rafael Camps, destaquen que amb la invitació del Festival Loop 'els projectes de caràcter contemporani i de risc que es produeixen i s’executen a comarques són apropats al públic de Barcelona i, en aquest cas concret, amb una important incidència sobre el públic internacional que assisteix al LOOP', diuen els directors els quals consideren que aquest fet afavoreix la descentralització tot beneficiant a la resta d’activitats que es duen a terme més enllà de la capital catalana.

El festival Ingràvid ja té diverses col·laboracions internacionals, com amb el festival Moves de Liverpool (Regne Unit) o amb la recent col·laboració, que donarà fruïts a l’edició del festival d’enguany, a Singapur. Tanmateix, Ingravid equilibra molt la seva programació amb representats locals, catalans i internacionals, amb el que més enllà de la difusió del propi festival, l’aparador que suposa la presència al LOOP ajuda també als creadors que han anat participant al festival i a l’inversa.

La presentació de l’Ingràvid és oberta al públic i tindrà lloc a la Sala Fòrum, Media Lounge, Hotel Catalonia Ramblas de Barcelona, a dos quarts de dues de la tarda el dijous 20 de maig. Durant la presentació es podrà veure una obra produïda pel festival, l’Age du Maçanet, de l’artista Aníbal Parada, inspirada clarament amb el film de Buñuel i Dalí de títol similar. Aquesta peça formà part del comissariat convidat els anys 2008 i 2009 a càrrec del curador i productor cultural independent Alex Brahim.

Obra projectada

'L’Age du Maçanet' és una peça crítica amb la creació contemporània i amb el context dels llocs de creació i fins i tot amb el propi festival. 'Hem pensat que, tant pel concepte i el resultat de la peça, com per la connexió amb la ciutat, pels referents Dalinians, com també perquè la peça està a cavall entre les dues vides del festival. És per això que aquesta era interessant d’exhibir-se al LOOP', apunta Camps. Per altra banda a la presentació es podrà veure un vídeo que resumeix l’edició 2009 i comptarà també amb la presencia de la direcció que explicarà les línies conceptuals bàsiques d’Ingràvid.