Girona i El Celler de Can Roca protagonistes al rotatiu britànic 'The Times'

El reportatge "La guia de l'Espanya interessant" destaca l'arquitectura de la ciutat i la cuina dels germans Roca

"La guia de l'Espanya interessant". Aquest és el nom que pren el reportatge publicat avui al rotatiu britànic 'The Times' a la seva secció de viatges. La primera part, dedicada a descobrir les "Ciutats més màgiques" d'Espanya, hi apareix Girona juntament amb set municipis més: Toledo, Lleó, Salamanca, Segovia, Mérida, Cadis i Gijón. De la capital del Gironès en destaca la Catedral -que compta amb una de les majors naus centrals d'Europa-, els carrerons, les cases, esglésies i els Banys Àrabs, entre d'altres. L'article no s'oblida de recomanar als lectors que facin un petó al cul de la lleona a la Plaça de Sant Feliu, com també que visitin el Temps de Flors i es passin per una pastisseria a comprar caganers caricaturitzats amb el rostre dels polítics catalans.

El segon reportatge porta per títol "Els deu millors locals per menjar" i en destaca El Celler de Can Roca per ser l'establiment que "omple el buit deixat per la desaparició del Bulli" de Ferran Adrià. 'The Times' assegura que el restaurant dels germans Roca s'ha convertit en un dels punts de trobada pels amants de la bona cuina a Espanya i on els Roca no treballen dins una cuina "si no en un laboratori modern". El rotatiu explica com els seus plats de "cuina emocional" transporten al client "en el temps i l'espai". Una experiència que recomanen provar per 115 euros corresponents a un menú de degustació de set plats.

L'article també destaca el restaurant El Quim de la Boqueria de Barcelona, Mugaritz d'Errenteria, Arzak de Donostia i Estado Puro de Madrid, entre d'altres.  

(Per a poder veure els enllaços és necessari ser subscriptor de 'The Times')