El PSC de Pals manifesta dubtes sobre el finançament del projecte de Fundació Mar per Ràdio Liberty

Els socialistes se senten exclosos a l'hora de consensuar el projecte amb l'equip de govern

El grup municipal del Partit Socalista de Catalunya (PSC) a Pals, considera que l'alcalde del municipi, Joan Silvestre (CiU) hauria d'haver consensuat el projecte de la Fundació Mar abans de presentar-lo en nom del consistori. 'Al nostre parer, primer seria necessari obrir un debat sobre el futur de les instal·lacions de Ràdio Liberty, valorar les idees de la resta de grups municipals i del teixit associatiu del municipi, i finalment, escollir allò més beneficiós per al poble', expliquen.

En qualsevol cas, el grup municipal entén que el projecte de transformació de les antigues instal·lacions de Ràdio Liberty hauria de reforçar les potencialitats turístiques pròpies de Pals. La construcció de 15 aquaris i altres elements marins 'no representa una oferta turística distintiva de Pals', diuen els socialistes. Amb tot, creuen que un centre d'interpretació dels arrossars seria molt més 'coherent amb la realitat cultural, agrària i social del nostre poble'. Així mateix, els socialistes creuen que un centre d'interpretació de Ràdio Liberty i la Guerra Freda serviria per donar a conèixer el paper que van tenir les antenes de radiodifusió a la història d'aquest municipi del Baix Empordà.

D'altra banda, el PSC assegura que 'existeixen seriosos dubtes sobre el finançament dels gairebé 4 milions d'euros que ha de costar el projecte de la Fundació Mar', apunten. Els socialistes diuen què, Habitat Immobiliària, una de les empreses col·laboradores en el projecte i que forma part del patronat de la Fundació Mar, 's'ha vist immersa en el segon major concurs de creditors de la història d'Espanya' on hauria de fer front a un deute de 2.840 milions d'euros que haurà de pagar en un període d'entre 5 i 8 anys per ordre del Jutjat Mercantil nº3 de Barcelona.