Cinc empreses d'arquitectura opten a redactar el projecte del futur Museu Thyssen

El jurat les ha escollit entre les vint propostes rebudes

El portal de contractació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha publicat els cinc estudis d'arquitectura finalistes que opten a redactar el projecte del futur Museu Thyssen d'entre les vint presentades.

Els seleccionats hauran d'elaborar un document específic del projecte que proposen i finalment se n'escollirà una seguint criteris purament arquitectònics.

Les cinc empreses que han obtingut millor puntuació són la UTE Camps Felip Arquitectura SLP + Tuñon Arquitectos SLP; la UTE Martínez Lapeña-Torres Arquitectos SLP + Adrià Orriols; Fuses-Viader Arquitectes SLP; la UTE Calderón-Folch Studio SLP + AV62 Arquitectos SLP i Nieto Sobejano Arquitectos SLP.

Un cop triada la proposta, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial, se seguirà amb l’exposició al públic. Un cop es tingui l’aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.

El Museu Carmen Thyssen ha d'acollir un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza. Una part d'aquesta col·lecció s'ha donat a conèixer a través de les exposicions temporals als darrers anys.

Aquest estiu unes 23.000 persones han visitat l'exposició 'Iconografies, de Sorolla a Picasso i Valdés', de la col·lecció Fundació Bancaixa- Col·lecció Carmen Thyssen.