Bicentury de Quart vol enviar els 200 treballadors de la plantilla a l'atur un màxim de tres mesos

La direcció preveu presentar un ERO temporal pactat amb la plantilla a principis de la setmana vinent

Nascuda a finals dels anys 80, Bicentury és una empresa catalana creada de la mà de tres societats farmacèutiques i dues productores alimentàries. Tot i que el nom amb què està inscrita al registre és 'Biocentury S.L.U', la firma fa temps que va canviar el nom de la marca arran de la llei que establia que només podien utilitzar la denominació 'bio' aquells productes procedents de l'agricultura ecològica.

L'empresa disposa d'una nau de 15.000 metres quadrats en terrenys de Quart, situats al peu de la N-II. Des d'aquí, Bicentury fabrica diverses línies de productes destinats al control de pes i a l'ajuda en les dietes. Entre les gammes que produeix hi ha 'Sustituye', 'Sacialis', 'Nackis', 'Devoragras' o 'Cracks'. 

Dins la gamma de productes que es fabriquen des de la planta gironina hi ha barretes de control de pes, galetes d'arròs o torrades integrals. Durant els darrers mesos, però, Bicentury ha registrat una davallada de les vendes i -segons han confirmat fonts sindicals- l'empresa veu perillar Mercadona com a client. 

Davant aquesta situació, la direcció ha proposat al comitè d'empresa portar a terme mesures d'ajustament que passen per presentar un ERO temporal que afecti tota la plantilla, d'uns 200 treballadors. En cas que no s'apliqués la suspensió temporal, la direcció va comunicar al comitè que es veuria obligada a rescindir 20 contractes. 

Assemblea amb el 69% dels vots a favor

Aquest migdia, els treballadors han votat la presentació d'un ERO temporal. A la votació hi ha pres part el 86% de la plantilla, i la proposta ha tirat endavant amb el 69% de vots a favor i el 31% en contra. Dilluns que ve, es preveu que la direcció i els representants de la plantilla ratifiquin aquest preacord i que, al llarg de la setmana vinent, l'ERO es presenti a Empresa i Ocupació de la Generalitat. 

L'ERO temporal a Bicentury tindrà una durada d'un any. Afectarà els 200 treballadors de la plantilla i, durant el temps de vigència, l'empresa podrà enviar els treballadors a l'atur durant un temps màxim de 180 dies; és a dir, tres mesos. Mentre no treballi, la plantilla cobrarà la prestació.