El regidor del PP a Palamós vota a favor d'una moció en defensa de la immersió lingüística

Assegura que molts altres populars també ho farien però que s'hi mostren contraris per "por a la discrepància" amb el partit

Ricard Fontanet assegura que el compromís que va adoptar quan va decidir seguir els passos familiars i barrejar-se amb la política convertint-se amb el cap de llista del PP a Palamós va ser el de parlar sempre clar. Per això, creu que el que ha fet ha estat un exercici de coherència perquè se sentia incapaç de seguir les directrius del partit i votar contra els seus sentiments. "Em sento català, és amb la llengua que sempre he viscut", afirma Fontanet que creu que a l'escola fa 30 anys que s'ha optat per parlar en català i sosté que és un aspecte que "no cal canviar".

"El que hem de fer és fomentar la nostra llengua perquè si no ho fem nosaltres no ho farà ningú", ha afirmat el regidor que, a més, creu que hi ha molts altres regidors del PP a Catalunya que comparteixen la seva manera de pensar i que votarien a favor de qualsevol moció per defensar l'actuar model educatiu. Fontanet creu que si no ho han fet ha estat per "por a la discrepància". "Jo parlo clar i els meus sentiments són aquests, no puc votar contra els meus sentiments", ha detallat el regidor.

Fontanet admet que aquesta manera de pensar l'ha fet xocar amb la del seu partit i ha fet sorgir "alguna discrepància perquè "no entenen" que hagi votat a favor de la moció. Tot i això, diu que no s'ha plantejat deixar el partit ni li han demanat que l'abandoni perquè està d'acord amb el 99,9% del seu ideari. "Només hi ha aquest petit percentatge, que és aquesta discrepància", matisa Fontanet. "Si pogués tornar enrere no canviaria el vot, sóc una persona molt coherent", ha assegurat el regidor que diu que s'ha limitat a fer el que creu que havia de fer. "Ho fet orgullós i ho mantindré al 100%", conclou.