Detecten un afectat per un brot de sarna al sociosanitari de Figueres que ja es donava per eradicat

S'ha aplicat un tractament preventiu al centre i a totes les persones que hi havia per evitar que es propagui l'àcar

Un brot que a finals d'agost ja es donava per tancat, després del tractament als deu afectats, als treballadors i al personal, i a les instal·lacions i roba del centre, ha reaparegut en els últims dies amb la tornada a la feina d'un treballador infectat amb el qual no s'havien pres precaucions. Per això que ha hagut d'aïllar-se a casa per evitar l'extensió de la infecció i sotmetre's al tractament amb pomada que en 24 hores mata l'àcar i ja permet tornar a estar en contacte amb altres persones. Per precaució, però, i seguint les indicacions de la unitat d'epidemiologia dels serveis territorials de Salut, s'ha sanejat tot el sociosanitari, que acull malalts de llarga estada, i s'ha estès el tractament a tothom que hi havia al centre.

També s'ha sanejat l'hospital de dia del sociosanitari i s'ha proporcionat el tractament als usuaris. A més, demà no hi podran anar, i tampoc rebran visites els internats al Bernat Jaume. No serà fins dijous que tant l'hospital de dia com el centre on hi ha els residents podran tornar a la normalitat.

El brot que ja es donava per eradicat a finals d'agost va afectar una unitat de la tercera planta, i es va fer el tractament preventiu a tota la planta. El treballador detectat recentment com a afectat es va contagiar ja que es movia per totes les plantes del centre, segons ha concretat la Fundació.

La sarna, provocada per un àcar, té un període d'incubació, de manera que entre que l'afectat s'infecta i que no es manifesta l'àcar, passen entre 2 i 6 setmanes. És molt contagiosa i es transmet pel tacte. Provoca fortes picors, sobretot a la nit, i es tracta amb una pomada que en 24 hores mata l'àcar.