Més de 1.300 persones participen en la 5a marxa de torxes a Girona

L'activista Xavier Corominas ha llegit el manifest reivindicatiu on s'ha subratllat la importància que té la immersió lingüística

L'acte ha començat al voltant de dos quarts d'onze de la nit d'aquest dissabte amb una actuació del cantautor solsoní Roger Mas. Damunt d'un escenari situat just al davant de les escales de la Catedral de Girona, plenes de gom a gom, Mas ha interpretat les cançons més representatives dels seus àlbums.

Un cop acabat el concert, uns 1.300 participants han encès les seves torxes i han recorregut els carrers del Barri Vell. Dues banderes independentistes han onejat al capdavant de la marxa. El grup musical la Fal·lera Gironina ha estat l'encarregat d'amenitzar el recorregut amb el so de les gralles i els timbals. Els participants s'han agrupat a la plaça del Vi on les torxes s'han anat apagant, tot i que la flama d'algunes s'ha mantingut encesa.

L'activista gironí Xavier Corominas ha llegit el manifest reinvidicatiu de l'entitat organitzadora, Òmnium Cultural. Una de les qüestions que ha pres més força enguany ha estat la immersió lingüística. En el manifest s'ha fet esment de la importància d'aquesta immersió i s'ha reinvidicat l'escola en català. Després de la lectura, s'ha fet una crema simbòlica d'un exemplar del Decret de Nova Planta. Per posar punt i final a la vetllada, els participants i organitzadors han entotat Els Segadors. Amb aquest acte, la ciutat de Girona ha donat la benvinguda a la Diada de l'Onze de Setembre.