El vent tomba un arbre centenari damunt una casa al barri de Vista Alegre de Girona

S'han registrat cops de fins a 70 km/h

Un arbre centenari ha estat víctima aquesta nit de les fortes ratxes de vent que han castigat Girona i que han arribat fins als 70 km/h, fent-lo caure damunt un edifici situat al barri de Vista Alegre.

L'associació de veïns ha assegurat en una piulada que l'arbre feia temps que estava malalt i la seva caiguda no ha registrat ferits. La zona ja ha estat acordonada i es resta a l'espera que sigui retirat.

Un altre arbre caigut s'ha registrat al barri de la Massana de Salt, just al costat d'un parc infantil. Tampoc s'hi han lamentat ferits.

25 avisos als Bombers

Els Bombers de la Generalitat han rebut un centenar d'avisos fins al migdia d'aquest diumenge al matí per la forta ventada arreu de Catalunya. Gran part de les actuacions, el 90%, han estat per retirar branques i arbres caiguts, però també s'han assegurat pals de la llum i tendals. La majoria dels avisos als Bombers (25) s'han donat a la regió d'emergències de Girona, 9 dels quals de Girona ciutat.
 
Com a incidència més destacada, a Benissanet (Ribera d'Ebre), les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna. L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Dues dotacions dels Bombers –amb l'ajuda d'una autoescala- han actuat a la zona.
 
Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i, segons dades de les estacions automàtiques del Meteocat i Meteoclimatic, aquest matí destaquen ratxes com els 137,2 km/h de Portbou, els 116 km/h de la Riba, els 90,4 km/h del Perelló, els 86,4 km/h d'Alguaire o els 80 km/h de Porqueres.