Fan una seguda a cinc punts del Barri Vell de Girona per reclamar diàleg a l'estat espanyol

L'ANC visualitza el conflicte en la jornada més concorreguda de fires

La plaça del Vi de Girona s'ha convertit aquest divendres al migdia en l'escenari d'una nova protesta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en contra de la sentència de l'1-O. Es tracta d'una seguda que ha convocat l'entitat sobiranista en cinc punts diferents del Barri Vell (la plaça de Vi, la de l'Oli, els Quatre Cantons, el Cul de la Lleona i la pujada de Sant Fèlix) per fer "una crida a l'estat espanyol perquè s'assegui i parli" amb el Govern, tal com ha explicat el coordinador de l'ANC a Girona, Tavi Casellas.

Aquesta acció, que ha durat només deu minuts, vol "forçar el diàleg" entre Catalunya i l'estat espanyol per trobar una sortida política al conflicte català. Hi han participat desenes de persones, que a les dotze en punt s'han assegut al mig de les places i carrers del Barri Vell amb un cartell que posava 'Spain: sit and talk' (Espanya: seu i parla). Casellas ha detallat que la protesta també anava dirigida a la "comunitat internacional" per denunciar que l'executiu de Pedro Sànchez "només ens reprimeix i judicialitza el problema".

Tot i així, el coordinador de l'ANC a Girona ha recalcat que han escollit els espais més transitats d'aquest Tots Sants a Girona per "visualitzar" la protesta però "sense impedir" les fires que es porten a terme al Barri Vell. De fet, els punts on s'havia convocat a la gent queden al centre de la fira del Dibuix i la Pintura i la fira de Brocanters i Artesans.

L'1 de novembre sempre és una de les jornades amb més afluència de pública a les Fires de Sant Narcís de Girona. Aquest divendres, els carrers del Barri Vell estaven plens de gom a gom de visitants que feien la volta per les parades instal·lades al Barri Vell. En començar la protesta, alguns dels visitants s'han aturat i han aplaudit les persones que estaven assegudes. Després dels deu minuts de protesta, els manifestants han cantat l'himne dels Segadors i han donat per finalitzada l'acció.

Tavi Casellas ha emmarcat aquesta "acció simbòlica" com una mostra més de rebuig a "la sentència" que ha aprofitat per qualificar-la de "barbaritat". D'aquesta manera, el coordinador ha animat a la gent a seguir "mobilitzant-se al carrer" de forma "pacífica".