Presó per a un lladre reincident que va atracar una botiga de Girona armat amb una navalla

El condemnat té un llarg historial delictiu i ja acumula cinc sentències per robatoris amb intimidació

Carlos Gallego té al seu darrere un llarg historial delictiu. Fins ara, ja acumula cinc sentències de jutjats i audiències com Barcelona, Arenys de Mar o la Corunya per robatoris amb violència i intimidació. Entre d'altres, se li van imposar condemnes que anaven des dels sis mesos fins als tres anys i mig de presó. 

Aquest dimarts, Gallego s'ha tornat a asseure a la banqueta dels acusats. En aquest cas, però, a l'Audiència de Girona. El lladre reincident s'enfrontava a set anys de presó per un atracament que va cometre ara fa uns tres mesos en una botiga de roba íntima de Girona.

El dia 30 de maig, Gallego va entrar a l'establiment 'Etam' del carrer Joan Maragall. El lladre, que esgrimia una navalla, es va mig tapar la cara amb unes ulleres de sol i una peça de roba. Gallego va amenaçar la dependenta de la botiga amb l'arma i li va exigir que li entregués tots els diners que hi havia a la caixa registradora. 

Després d'arreplegar 394,5 euros, el lladre va fugir de la botiga. Abans, però, va amenaçar la dependenta dient-li que no avisés la policia perquè suposadament un còmplice seu l'estaria observant. 

Gallego, però, només va tenir temps de gastar-se uns 50 euros. Mitja hora després, els agents el van detenir i, des d'aleshores, es trobava ingressat a presó en espera del judici.

Acord entre les parts

En total, el fiscal sol·licitava que se'l condemnés a set anys de presó pel delicte de robatori amb intimidació. Aquest matí, però, a les portes del judici, defensa i acusació han arribat a un acord i la fiscalia ha rebaixat la pena. L'acusat ha admès els fets i les parts han renunciat a la prova, motiu pel qual la presidenta del tribunal ha dictat sentència de viva veu. 

En total, l'Audiència ha condemnat Carlos Gallego a una pena de tres anys i set mesos de presó. Entre d'altres, el fiscal ha introduït una atenuant molt qualificada de drogoaddicció per al processat, perquè era consumidor habitual de cocaïna. 

"El meu client tenia una addicció greu a les drogues i va cometre el robatori per aquest motiu, per poder-ne comprar; per això, la introducció d'aquesta atenuant molt qualificada ha permès rebaixar la pena", ha explicat l'advocat de la defensa, Xavier López-Giralt. 
L'advocat també ha dit que actualment el seu client segueix un tractament de desintoxicació a la presó de Girona. I que la intenció de la defensa és que, durant la fase d'execució de la sentència, Gallego pugui canviar la presó per un centre de desintoxicació. "Des de la defensa ho sol·licitarem, perquè les drogues han estat la causa de les seves actituds delictives; per això, entenem que ha de procedir l'internament", ha conclòs López-Giralt.