Figueres posa dues patrulles de policia fixes al centre de la ciutat

També preveu instal·lar vuit càmeres de vigilància

Més vigilància policial al centre de la ciutat. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra tenen des d'aquest cap de setmana una patrulla fixe en carrers comercials per combatre el repunt de robatoris i temptatives de robatoris que s'estan produint a la zona. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha explicat també que al pressupost de l'any vinent contemplen una partida de 60.000 euros per posar unes vuit càmeres de videovigilància als principals carrers.

"Estem en vies de trobar els autors", ha dit. En aquest sentit, ha explicat que els consta que els lladres "venen de fora" i que, en molts casos, es limiten a perpetrar actes de vandalisme trencant els vidres d'establiments que no tenen reixes. El darrer, aquest cap de setmana.

Casellas ha dit també que posaran tots els esforços per lluitar contra aquestes situacions i contra els actes incívics. El regidor ha detallat que durant aquest estiu les denúncies administratives per aquests fets s'han doblat en relació a les registrades l'any passat, passat de les 211 a les 402 actuals.

Entre les dades, destaca l'increment de denúncies relacionades amb el consum o tinença de drogues en petites quantitats, que han passat de les 49 a les 106, un 116,3% més que l'any 2018. En la majoria de casos, es tracta de marihuana.

Casellas ha alertat que s'han detectat molts menors consumint drogues i ha dit que treballaran en coordinació amb altres regidores per combatre-ho. "Ens hem trobat, fins i tot, amb el cas d'un nen de 14 anys", ha dit. Ha dit també que intensificaran els controls amb la unitat canina amb més pressupost perquè "està donant bons resultats".

La "lluita" contra els incívics

Les denúncies per consum de begudes alcohòliques a la via pública també han crescut un 462%, passant de les 8 del 2018 a les 45 entre els mesos de juliol i octubre. També han augmentat les infraccions detectades per embrutar la via pública (d'1 a 22) o les denúncies per pertorbar el descans veïna, de les 12 del 2018 a les 24 d'enguany. A més, s'han incrementat les denúncies per tinença d'armes, passant de les 5 de l'any passat a les 23 d'aquest estiu.

Casellas ha dit que les dades són fruit de la "pressió sostinguda" de la Guàrdia Urbana per lluitar contra l'incivisme a la ciutat i que les actuacions continuaran. "No som partidaris de plans de xoc sinó que cal mantenir-ho", ha dit.

Amb tot, ha assegurat que continuaran treballant en aquest sentit amb la incorporació de nous agents al cos i la contractació d'entre nou i tretze vigilants municipals. En total, preveuen una inversió l'any vinent en matèria de seguretat al voltant dels 500.000 euros. També ha fet una crida a la resta de cossos policials a treballar per la seguretat a la ciutat. "La ciutat fa tots els esforços possibles", ha dit.