Mascarell assegura que el Govern defensarà el model d'immersió lingüística en català

El conseller de Cultura creu que no es pot perjudicar la cohesió social d'un país "a partir d'idees equivocades"

"És un error plantejar modificar el model d'immersió lingüística per la demanda d'un grup petitíssim de persones". Així de rotund s'ha mostrat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, davant la interlocutòria que ha fet el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que obliga a que el castellà sigui també llengua vehicular a les aules.

Mascarell ha defensat el model d'escola en català perquè "ha estat un model de cohesió social que s'ha fet sense perjudicar cap altra llengua". Per això, el conseller ha assegurat que el govern català el defensarà "de totes maneres i amb tots els mitjans".

En aquest sentit, Mascarell s'ha mostrat convençut que el recurs que presentarà el govern contra la sentència del TC servirà per donar validesa jurídica al model d'immersió lingüística en català. "Haurem de treballar des del punt de vista jurídic, polític i social per defensar allò que és nostre", ha afegit. 

El conseller entén que s'hagin fet crides a la insubmissió judicial i a no complir l'execució de la sentència, però considera que abans cal esgotar totes les vies possibles tant polítiques com judicials. "La democràcia té tots els mecanismes per fer valdre la voluntat de la majoria que és la de defensar el català", ha apuntat. 

El doctor Eudald Maideu, fill adoptiu de Gombrèn

Mascarell ha fet aquestes declaracions a Gombrèn (Ripollès), on el conseller ha assistit a l'acte de nomenament del Dr. Eudald Maideu com a fill adoptiu del municipi. Maideu és propietari dels terrenys on fa 25 anys es van descobrir les restes del castell de Mataplana, molt lligat al mite del Comte Arnau i on van viure Ponç de Mataplana i Hug de Mataplana. Les excavacions van posar fi a l'equívoc sobre la situació del castell que se situaven inicialment a uns 200 metres.

Segons el conseller de Cultura, Maideu "és l'expressió d'un tipus de persona que ha contribuït al país amb la seva voluntat de mirar el passat i projectar el futur". A l'acte d'homenatge, també hi ha assistit el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i l'alcalde de Gombrèn, Eudald Picas.