Ciutadans (C's) acusa la Diputació de Girona de practicar 'racisme lingüístic'

David Liern considera que el nou reglament lingüístic vol fer 'desaparèixer el castellà'

El cap de llista per Ciutadans (C's) a Girona, David Liern, ha assegurat aquest matí que 'alguns semblen viure enrocats en una altre època, perquè l’aplicació de mecanismes de sancions i imposicions per fer ús d’una única llengua imposant un pensament únic no és propi d’una democràcia del segle XXI. Estem tornant cap al racisme lingüístic de mitjans del segle XX', ha dit.

En resposta a aquesta situació, Liern assegura que “des de C’s continuarem defensant la realitat lingüística de Catalunya, com a demòcrates i progressistes, i continuarem defensant que les administracions representin la realitat lingüística de Catalunya. Per això, no ens cansarem de denunciar totes aquelles polítiques que discriminen i diferencien entre ciutadans de primera i ciutadans de segona', ha esberlat.

El candidat de C’s de Girona també ha enviat un missatge a la resta de formacions polítiques assegurant que si algú vol pactar amb ells han de tenir clar que 'C’s només donarà suport a aquells que facin del ciutadà l’eix central de la política i governin per a una Catalunya de tots i no només per la Catalunya d’uns pocs, perquè l’únic que ens importa són les persones, sense distingir la llengua que parlen'.