L'alcalde de Castelló d'Empúries diu que va participar l'1-O ''com un ciutadà més''

Un centenar de persones li han donat suport a les portes del jutjat

El jutjat d'instrucció 6 de Figueres ha citat a declarar aquest dimarts l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, com a investigat per un presumpte delicte de prevaricació i desobediència en relació a l'1-O.

El jutjat va obrir diligències prèvies arran de la querella de la fiscalia i Güell ha comparegut davant de la jutgessa aquest matí. A la sortida, l'alcalde ha explicat que ha respost a les preguntes del seu advocat, Carles Monguilod, i també a les de la jutgessa (la fiscalia no hi ha assistit). "He contestat a tot perquè crec que no tinc res a amagar", ha dit.

En aquest sentit, ha declarat que com a ciutadà va participar en el referèndum i en els dies previs a la seva celebració però que en el seu rol d'alcalde, "no vaig prendre cap decisió vinculada als delictes que se m'imputen". "Vaig fer el que va fer molta gent: que és ser-hi. Com un ciutadà més", ha afegit.

En relació a les preguntes de la jutgessa, Güell ha dit que s'han centrat sobretot en la cessió dels locals per fer les votacions i també en el decret d'alcaldia de suport a l'1-O que van signar molts alcaldes. Sobre això, ha dit que "el que és cert és que el vaig signar abans de rebre la notificació del Tribunal Constitucional".

Després de la seva declaració, està previst que compareguin diversos testimonis relacionats amb els fets. "A partir d'aquí, hi haurà sis mesos per decidir si això continua endavant amb la celebració d'un judici o s'arxiva, com s'ha fet en molts casos", ha detallat.

Mostres de suport i agraïments

L'alcalde ha volgut agrair les mostres de suport des que es va saber que l'havien citat i també a les prop de cent persones que s'han congregat a les portes dels jutjats per donar-li recolzament. Entre elles, hi havia alcaldes i regidors de diversos ajuntaments de la demarcació. També la cap de llista d'ERC per Girona, Montse Bassa, o el senador d'Esquerra, Jordi Martí.