Alerta per fortes tempestes a gran part de Catalunya

Protecció Civil ha activat l'alerta de l'Inuncat i, segons l'SMC, els xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts

Aquest divendres a la tarda i fins a la nit hi ha risc de tempestes fortes a les comarques de l'Alt Camp, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Tarragonès, terra Alta, Urgell i Vall d'Aran. 

A partir de la matinada de dissabte, el grau de probabilitat que es produeixin pluges intenses augmenta i es preveuen fortes tempestes a les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès i Terra Alta. És menys probable a les comarques de l'Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Llobregat, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià, Solsonès, Urgell i Vall d'Aran.

Durant tot el dissabte, les pluges es podran donar de forma generalitzada a tot Catalunya i ésser intenses al litoral i prelitoral, especialment de Girona, on es poden acumular més de 50 litres. De cara al diumenge es repetiran alguns xàfecs a les comarques de Girona i Barcelona, però amb quantitats de pluja menors. 

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT), la Direcció General de Protecció Civil fa seguiment de l'evolució de la situació i de qualsevol incident que es pugui produir. Davant la mobilitat viària del cap de setmana, la Direcció General de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit demanen extremar la precaució en la conducció, així com en les activitats a l'aire lliure.