Estudiants de secundària es mobilitzen a Girona contra la repressió

La manifestació comença a la plaça U d'octubre i acaba davant el Palau de Justícia

Estudiants de secundària s'han mobilitzat aquest dijous al migdia a Girona "contra la repressió" i per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders independentistes.

La manifestació ha començat a les dotze a la plaça U d'octubre. En un principi hi havia uns 300 estudiants però al final del recorregut, al Palau de Justícia on hi ha la fiscalia de menors, eren poc més d'un centenar.

Una de les estudiants, Ènia López, ha criticat que alguns instituts no han garantit "el dret a vaga" i els alumnes només han pogut participar en la mobilització durant l'hora del pati. "Les estudiants hem estat i serem la punta de llança del moviment independentista i no deixarem de mobilitzar-nos, sortim al carrer", ha afirmat López.

La manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha començat a les dotze del migdia a la plaça U d'octubre de 2017 darrere la pancarta on s'hi podia llegir 'Les estudiants ho aturem tot. #trenquemamblanormalitat'. En un principi, la mobilització ha aplegat uns 300 estudiants.

La mobilització ha continuat per Jaume I en direcció a l'avinguda Ramon Folch, que la setmana passada va ser epicentre dels disturbis a la ciutat. La marxa ha avançat per la Devesa fins a arribar al Palau de Justícia, on hi ha la fiscalia de menors. Els aldarulls es van saldar amb almenys sis menors arrestats, que van passar a disposició de la fiscalia per delictes com desordres públics o atemptat a agent de l'autoritat.

Davant del Palau de Justícia han llegit el manifest de la mobilització i han donat per desconvocada la manifestació. D'entrada hi havia prevista una "acció sorpresa" i el SEPC havia demanat que els estudiants portessin espelmes i Fairy. Finalment, l'han desconvocat i han instat els estudiants a participar a la manifestació prevista per a les vuit del vespre.

Piquets informatius a primera hora

Desenes d'estudiants s'han concentrat a primera hora davant de l'Institut Santiago Sobrequés de Girona per informar de la vaga estudiantil d'aquest dijous. Abans de començar les classes, els estudiants han acordat fer una seguda a les portes de l'institut com a protesta per tots aquells estudiants que no poden participar en la vaga.

Amb aquesta acció s'ha inclòs els alumnes de primer i segon d'ESO, que estan obligats a assistir a classe. Posteriorment, han tornat a les aules amb normalitat amb els que han decidit no participar en la vaga. Tot i així, a les portes del Sobrequés s'hi han mantingut estudiants fins a mig matí per recordar a tots els alumnes de secundària de la vaga convocada per aquest dijous i divendres.

De fet, Ènia López ha afirmat que aquest dijous s'havien trobat "amb molts problemes" perquè "no hi ha hagut el dret a vaga en tots els instituts". López creu que "els directors i equips directius" d'alguns instituts gironins han vulnerat els drets dels estudiants després que no els permetessin no assistir a classe aquest dijous, ni participar en la manifestació convocada per SEPC.