La llevantada comença a afectar amb força el Baix Empordà

Els Bombers ja han atès mig centenar d'avisos

La llevantada prevista fins a aquest dimecres pels serveis meteorològics a Catalunya ha començat a afectar amb més força diverses zones del Baix Empordà i les Terres de l'Ebre, per bé que s'esperen pluges arreu del litoral i també de les zones interiors.
Des dels Bombers s'explica que fins a les quatre de la tarda s'han fet un centenar de sortides, moltes relacionades amb el vent, com ara caiguda de branques d'arbres o altres elements, però que ja n'hi comença a haver relacionades amb inundacions, especialment a indrets com Palamós (Baix Empordà) o l'Escala (Alt Empordà). L'acumulació de pluja obligava també a les cinc de la tarda a tallar dues carreteres, la C-31 a Calonge (Baix Empordà) i la TV-3031 als Guiamets (Priorat).
A banda, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla d'emergències Ferrocat després que hagi calgut tallar la circulació de trens de la línia R-15 de Rodalies de Renfe entre les estacions de Marçà-Falset i Guiaments per acumulació d'aigua a la zona de vies.

Pel que fa als 97 avisos que els Bombers havien atès fins a les quatre de la tarda, 29 han estat a la regió d'emergències Nord, 21 a la Sud, 14 a les Terres de l'Ebre, 9 a la de Girona, 9 a la Centre, 8 a la de Girona i 7 a la de Lleida.

El telèfon 112 de Protecció Civil, de la seva banda, ha rebut fins a la mateixa hora 146 trucades derivades de l'alerta del pla d'emergències Inuncat pel temporal de llevant que afecta Catalunya. 23 han estat del Vallès Oriental, 18 del Barcelonès, 12 del Garraf, 11 del Baix Ebre, 9 del Baix Llobregat, 9 del Tarragonès, 6 del Baix Camp, 6 del Maresme, 5 de la Ribera d'Ebre i 4 de l'Alt Penedès.