Augmenten un 68,75% els delictes contra la salut pública a Figueres durant l'estiu

L'Ajuntament ho atribueix a la "intensificació" de les actuacions policials

Els delictes contra la salut pública a Figueres han augmentat un 68,75% durant els mesos d'estiu. L'Ajuntament ho atribueix a la "intensificació" de les actuacions policials contra l'elaboració i el consum de drogues i, especialment, a la Guàrdia Urbana, amb la intervenció d'una unitat canina als carrers i places.
Els robatoris amb força en establiments també han crescut en un 41,67%. La majoria s'han concentrat en botigues del centre. Per fer-hi front, es va elaborar un pla específic que ha permès identificar i detenir els responsables. En dades generals, però, els delictes han baixat un 4,06% entre juliol i setembre.
 
Els delictes contra les persones han disminuït en un 1,66%; els contra el patrimoni un 5,24%; els robatoris amb força en domicilis i empreses han caigut un 31,3% i un 46,67%, respectivament, mentre que els furts i les estrebades han baixat en un 13,78% i un 12,50%, si es compara amb el mateix període de l'any passat.

També han sofert un descens important els robatoris en cotxes, que han caigut un 26,09% respecte del 2018. Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, han disminuït en un 3,81%, i els delictes contra l'ordre públic un 17,95%, respecte als mateixos mesos de 2018.

"Anem per bon camí"

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que les dades són un "reflex" de la "millora" de la seguretat a la ciutat. "Les dades de l'estiu ens indiquen que anem per bon camí, però hem de ser autoexigents i millorar encara més, sobretot en algun àmbit concret", remarca.