El PSC votarà en contra de les ordenances fiscals de Girona

Sílvia Paneque vol un carnet on s'especifiqui la renda, la situació social de cada ciutadà

El PSC de l'Ajuntament de Girona votarà en contra de les ordenances fiscals del 2020. Segons ha denunciat la portaveu socialista, Sílvia Paneque, la proposta del govern local preveu "una pujada de totes les taxes i els impostos a tots els gironins" i això ha fet posicionar contràriament al PSC.
Paneque ha recordat que en els últims anys la seva formació havia acordat modificacions que comportaven "millores per a famílies monoparentals, jubilats, aturats de llarga durada o la tarifa plana per facilitar el pagament de tots els impostos". Ara, han proposat la creació del carnet de ciutadania en què s'aporti la informació de cada contribuent com ara la renda, la situació social o informació de la unitat familiar per evitar burocràcia.
 
Segons Paneque amb aquest carnet cada ciutadà podria acreditar ràpidament la seva situació a l'hora de demanar exempcions, subvencions o beneficis en matèria fiscal.

A banda, la portaveu socialista ha proposat una reducció del 7% en la taxa d'escombraries. De fet, fa dos anys es va pujar per justificar les obres de la incineradora i, en el seu moment, es va afirmar que aquesta mesura seria temporal.

Sílvia Paneque també ha proposat congelar la taxa de tinença d'animals fins que no es redacti el reglament de tinença d'animals, així com també crear una taxa per a males olors que vagi condicionada a la redacció d'una ordenança d'olors.
 
Per altra banda, el PSC també ha demanat al govern de Girona que tiri endavant l'ordenança de publicitat que permetrà sancionar aquelles empreses que facin anuncis sexistes.
 
Per últim els socialistes creuen que "no es donen les condicions adequades" perquè els ciutadans "puguin fer front a una pujada d'impostos" i han reclamat al govern local que congelin les taxes i els impostos un any més.