L’Acústica de Figueres celebrarà la seva primera dècada amb els textos surrealistes de Salvador Dalí

Amaral, Albert Pla, Love of Lesbian i fins a deu artistes cantaran lletres surrealistes musicades

L’Acústica 2011 sintetitzarà els últims 10 anys amb una "programació eclèctica", conformada amb actuacions d’artistes que ja havien passat pel festival, com Pastora, Manuel Fuentes i The Pepper Pots; sumant-li d’altres que són clares propostes de present i futur com Russian Red; amb alguns grups mítics que encara no havien actuat, Lax’n’Busto i Jarabe de Palo, que el públic reclamava. Tots ells conformen el retrat de la creativitat del país, des del pop-folk fins al rock.

El punt imaginatiu de la celebració d’Acústica l’ofereix l’espectacle dalinià que reunirà a través de veus de luxe com Amaral, Ana Torroja, Love of Lesbian, Albert Pla, textos de l'artista figuerenc. Tots ells cantaran durant dos dies els poemes del pintor a la plaça Gala-Dalí acompanyats per una ambientació surrealista que comptarà amb el suport d'imatges en vídeo d’Alice Cooper i Amanda Lear.

El concert inaugural el farà Natxo Tarrés de Gossos, qui versionarà Bob Marley en motiu de la commemoració dels trenta anys de la mort del rei del reggae. Continuaran cinc dies de celebració i concerts amb vuit escenaris que es reajusten als 38.000 espectadors de l’any passat. Per tal de garantir la capacitat per a tots els assistents, la Rambla es convertirà en l’escenari principal on actuaran Jarabe de Palo, Antònia Font i Pastora entre d’altres. Conservant els espais de les places de l’Ajuntament i Josep Pla per mantenir grans actuacions com Beth, Lax’n’Busto, Sidonie o The Pepper Pots. Aquest any desapareixerà l’escenari de la plaça de l’Església, per garantir la sonoritat de l’espectacle 'Salvador Dalí Canta'.

Aquesta nova estructura del festival trasllada la Fira de Menjars del Món a la remodelada plaça Catalunya, on es farà l’acte de cloenda del festival amb el grup revelació Els Catarres.

L’entramat urbà de Figueres fa que les localitzacions dels concerts permetin el desplaçament d’un concert a l’altre en qüestió de minuts i així poder fer un tast de tots els estils i ambients que el festival ofereix.  

El festival tindrà lloc entre el 31 d'agost i el 4 de setembre.