PxC denuncia les associacions que van organitzar la manifestació antiracista de Salt

Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta per tractar-se d'una manifestació no comunicada

Segons denuncia el partit de Josep Anglada, la manifestació de dissabte es va fer en contra de Plataforma per Catalunya i sense demanar permisos. En la denúncia també es detalla que entre els manifestants hi havia el regidor de la CUP a Girona, Jordi Navarro, i que "va participar activament" en la protesta. 

La denúncia recull les entitats que han convocat aquesta manifestació, segons els cartells que l'anunciaven, que són l'Assemblea d'Indignats a Girona i Acció Antifeixista. La denúncia recull que la manifestació era "il·legal", que va "paralitzar bona part de la població" i que es va fer sense qui intervingués la policia per dissoldre-la, malgrat que hi havia un fort desplegament policial. 

En la denúncia entrada per Osuna també es posa de manifest que el regidor de la CUP de Girona, Jordi Navarro, va participar de la protesta "de manera activa". 

PxC no va poder fer una manifestació que tenia previst per aquest mateix dissabte perquè tant Interior com, posteriorment i després de presentar un recurs, el TSJC la van prohibir per risc d'aldarulls perquè s'havia programat una contramanifestació. En aquest cas, la regidora del partit sí havia demanat autorització a l'ajuntament. La concentració antiracista es va convocar per contrarrestar la manifestació de PxC en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torremirona de Salt.

"Hem pogut veure com a Salt han guanyat els incívics i els bàrbars, nosaltres no hem pogut fer la nostra concentració pacífica perquè s'ha considerat pel poder polític i el judicial que ens podien agredir, i els violents, en canvi, sí que han pogut sortir sense cap tipus de problema", ha lamentat el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada. 

Després de la prohibició de la manifestació de Salt, Anglada ha anunciat que faran a la plaça de Sant Jaume una protesta en favor de la llibertat d'expressió i en contra de la repressió política. A més, el president de PxC també ha dit que tornaran a anar a Salt i es manifestaran "en contra de totes les mesquites que calgui, allí on calgui". 

Els Mossos aixequen acta

Els Mossos d'Esquadra van aixecar acta després de la manifestació per tractar-se d'una convocatòria que s'havia fet sense demanar permís. Es tracta d'un procediment habitual quan es donen aquests casos. L'acta es deriva a la Direcció General d'Administració de Seguretat on seguirà el seu curs. 

La manifestació del dissabte es va fer enmig d'un fort desplegament policial. Agents antidisturbis van evitar el pas de la manifestació pel carreró que comunica la plaça de l'Ajuntament amb el passeig Girona. Agents de paisà també van vetllar perquè no hi haguessin incidents. Aquests agents només van actuar en un cas concret per apartar de la manifestació una dona que va acostar-se als manifestants amb insults i fent "botifarra" dient que Plataforma per Catalunya també tenia dret a manifestar-se. 

Crítiques de Torramadé

Per la seva banda l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), ha valorat aquest matí la manifestació del dissabte va ser un acte "irresponsable" ja que en cap moment es va demanar permís per portar-la a terme. En aquest sentit, el batlle també ha criticat la decisió de PxC de voler manifestar-se el passat dissabte titllant la seva proposta de ser una "provocació".