Piquets bloquen l'entrada d'estudiants a la UdG

S'han blocat els accessos a les aules

Un piquet format per una vintena de persones s'han emplaçat aquest matí a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) per tal d'evitar que els estudiants accedeixin a les aules. Des de primera hora, els estudiants s'han concentrat a les portes i les han tancat amb cadenats i tanques

Amb tot, es permet que els treballadors i personal del PAS sí que accedeixin a les instal·lacions, segons han confirmat el rector de la universitat, Quim Salvi, fet que permet el "dret al treball" però no permet "el dret a l'educació", ha explicat, per la qual cosa s'ha decidit suspendre la majoria de classes previstes per avui.

Per altra banda, a la Facultat de Medicina i Infermeria han lligat brides a totes les portes per tal d'impedir que els alumnes hi entressin.

Aquesta acció arriba després de la gran manifestació d'estudiants del dijous quan des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van iniciar una marxa per la ciutat i posterior tancada al rectorat de la UdG per tal de reclamar la suspensió total de classes "per tal de garantir el seu dret a manifestar-se". Per la seva banda el Consell de Govern de la UdG van decidir declarar el divendres com a "dia laborable no-lectiu" simplement adduint a "problemes de mobilitat" que es poguessin generar.