Els restaurants gironins treuen els fogons al carrer

Tastets i música omplen el Barri Vell de Girona i els entorns de la Cort Reial

Milers de persones no han volgut perdre l'oportunitat de degustar plats molt diversos en la 3a mostra de cuina al carrer que s'ha celebrat aquest diumenge a Girona. La zona del Barri Vell de la ciutat i els entorns de la Cort Reial s'han impregnat de la flaire dels fogons dels més de quinze restaurants gironins que han participat en la jornada. 

Segons ha explicat el president de la comissió que organitza la mostra i cuiner del restaurant 'Cal Ros', Jordi Ribas, la mostra ha comptat amb una gran varietat de plats de cuina molt diversa. "En un espai de 200 m² trobem un restaurant de cuina basca, una creperia bretona, un restaurant indi i d'altres de cuina tradicional", ha explicat Ribas. 

El preu del plat ha estat de treus euros, i el vi a part, en el preu del qual s'hi ha inclòs una copa de vidre serigrafiada per commemorar la jornada. És la tercera edició de la mostra i un any més ha tingut molt bona acollida entre el públic. "He menjat una torrada amb escalivada i formatge de cabra fos i croquetes de pernil, tot és boníssim", ha explicat la Mònica Garcia, una de les assistents.

Música en directe

Però a més de tots els tastets que s'han pogut degustar, els assistents també han pogut gaudir d'actuacions musicals en directe que han amenitzat la trobada. "Aquesta barreja que fa la mostra d'oferir tapes i alhora i música és sensacional", ha explicat la Laura Roca.

Els organitzadors faran balanç d'aquesta jornada que s'ha allargat fins a la mitjanit i esperen que les xifres siguin similars a les de l'edició passada que va ser un èxit, ja que unes cinc mil persones van participar en la jornada i es van servir fins a 12.000 tastets.