L'endemà de la batalla a Girona: parets arrencades, mobiliari destrossat i vehicles afectats

Operaris municipals intentaven aquest matí restablir la normalitat a la ciutat

Girona intenta recuperar la normalitat l'endemà dels durs enfrontaments entre la Policia Nacional i un grup de manifestants que van iniciar una autèntica batalla campal a tocar els Jutjats.

La Devesa, el carrer Berenguer Carnicer, el carrer Riu Güell, la Plaça Independència, l'Avinguda de Ramonch Folch, entre d'altres, es van convertir en escenari d'una guerra de guerrilles amb enfrontaments constants. Aquest matí, els efectes eren ben visibles pels ciutadans que s'hi han apropat: vidres trencats, mobiliari destrossat i vehicles afectats.

L'edifici dels jutjats presentava en la seva part posterior tot un pany de paret completament arrencat que els manifestants van utilitzar per a esmicolar i llençar contra les forces de seguretat. Els vidres de l'equipament també en van sortir mal parats.

Els vehicles aparcats per la zona van rebre l'impacte de pedres i també pilotes de goma, que van trencar la lluna de més d'un turisme estacionat.

Resseguint el camí que van fer els manifestants encara es podien veure les marquesines de publicitat trencades, arbres arrencats i cremats, papereres destrossades, tanques new jersey tombades i senyals de trànsit tallades per la base. Operaris de neteja i manteniment de consistori han començat a treballar a primera hora del matí per tal de netejar els carrers i eliminar aquells elements que poguessin resultar perillosos.

Pel que fa als contenidors cremats aquests ja els han retirat i només restava que una retroexcavadora rasqués el plàstic fos que havia quedat adherit a la calçada.