Girona intenta recuperar la normalitat l'endemà dels aldarulls

Des de primera hora del matí es recol·loquen contenidors, jardineres i tanques metàl·liques

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN

Brigades de neteja treballen des de primera hora del matí al centre de Girona per recuperar la normalitat a l'espai públic després dels enfrontaments i les càrregues policials que hi van haver durant ahir a la nit als voltants de la subdelegació del govern espanyol.

Les restes de les barricades que van utilitzar els manifestants en la tercera jornada de protestes contra la sentència de l'1-O són ben visibles encara aquest matí. Contenidors i jardineres de grans dimensions al mig del carrer, tanques apilonades i senyals de trànsit arrencades són alguns dels desperfectes que les brigades han estat retirant o recol·locant de nou.

Els manifestants van utilitzar mobiliari urbà per fer les barricades provocant també incendis. Contenidors, tanques d'obres, senyals de trànsit i fins i tot cadires d'establiments de terrasses van ser alguns dels elements que van usar i que aquest matí a primera hora brigades de neteja retiraven o recol·locaven.

Les restes dels focs i barreres es podien veure en punts com ara l'avinguda Ramon Folch, on hi havia una part de l'asfalt i papereres cremades. Alguns establiments també tenien desperfectes en vidres dels aparadors. A la plaça U d'octubre hi havia també tanques apilonades al mig i les cendres del material cremat (fustes, brossa) i al carrer Nou, un grup d'operaris retirava les tanques apilonades al mig de la via amb l'ajuda d'una radial.

A altres punts, com ara la zona de Pedret, a primera hora del matí hi havia operaris recol·locant els contenidors i també es podien veure desperfectes a alguns cotxes com ara vidres trencats.

Hores abans, ja s'havien retirat els contenidors cremats i s'havien començat a netejar els carrers. Pels volts de les deu del matí, no es podia circular a l'avinguda de Jaume I i el carrer Sant Francesc on s'hi estava treballant i ja s'havia reobert l'avinguda Ramon Folch.

No hi ha xifres oficials dels danys ocasionats. L'Ajuntament de Girona ho està valorant.