Unes 10.000 persones surten de Girona en la 'Marxa per la Llibertat'

Han sortit des de la plaça U d'Octubre

  • ACN
    Fotos: ACN
  • M. Estarriola
    Fotos: M. Estarriola

[ACTUALITZAT 12:30H]

A partir de les vuit del matí, milers de persones s'han començat a aplegar a la plaça U d'octubre de Girona, molts d'ells carregats amb motxilles amb màrfegues i sacs de dormir i pals per caminar per fer tota la marxa fins a Barcelona. Han amenitzant l'espera amb música de gralles, balls tradicionals i esmorzant per agafar forces.

La marxa ha sortit cap a un quart de deu del matí darrere la pancarta on s'hi podia llegir 'Autodeterminació i llibertat. Prou repressió'. La marxa l'han encapçalat familiars de l'exconsellera Dolors Bassa i de l'expresident Carles Puigdemont acompanyats de la presidenta de l'ANC i representants polítics de JxCat, ERC i la CUP.

Ha estat una marxa que ha avançat a marxa ràpida entre crits a favor de la independència i reclamant l'alliberament dels líders independentistes empresonats, i ara ja condemnats pel Tribunal Suprem. Molts participants duen estelades o samarretes amb proclames independentistes, també les de manifestacions anteriors de l'Onze de Setembre.

D'entrada, la Policia Municipal de Girona i Mossos d'Esquadra han xifrat la participació en unes 7.000 persones, que són les que han sortit de la plaça U d'octubre.

Al llarg del recorregut, però, s'hi ha anat sumant més manifestants. A la sortida del terme municipal de Girona, la marxa ja aplegava 10.000 persones però s'hi han continuant afegint més manifestants a l'entrada del peatge de Girona Sud.

La marxa, tancada per tractors, ha enfilat l'autopista AP-7 en direcció sud. La manifestació ha sortit de l'autopista en el peatge de l'aeroport i ha enllaçat amb l'A2, que mena cap a Sils.

El coordinador de l'ANC a Girona, Tavi Casellas, ha afirmat que la participació a la 'Marxa per la Llibertat' que ha sortit de Girona ha "desbordat totes les previsions" perquè ha multiplicat "per quatre o per cinc" la participació que esperaven.