Presó per un veí de Maçanet de la Selva per tenir 400 plantes de marihuana i la llum punxada

Els Mossos van trobar la droga després que es declarés un incendi a la casa

El dia 15 d'agost al migdia, els veïns d'un carrer de la localitat de Maçanet van alertar als serveis d'emergència d'un incendi en un habitatge. Una vegada apagat el foc, els mossos van localitzar a l'exterior de l'immoble plantes de marihuana i material d'hivernacle utilitzat per al cultiu d'aquestes plantes.

Els mossos també van observar que de dins de la casa sortien diversos conductes d'extracció d'aire d'on emanava una forta olor de marihuana. Davant aquests fets, els agents van iniciar les investigacions per localitzar el propietari de l'habitatge, el qual va trobar i detenir per un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues).

L'endemà els agents van fer un escorcoll a l'interior de la casa on van trobar-hi tota una instal·lació preparada per al cultiu intensiu de plantes de marihuana a gran escala. Les habitacions estaven equipades com a petits hivernacles individuals ben aïllats, amb focus de llum i calefacció d'alta intensitat. 

També hi havia un sistema elèctric modificat amb transformadors, humidificadors, extractors, aire condicionat, termòmetres, rec, fertilitzants químics, és a dir, tot el necessari per afavorir el creixement de les plantes i augmentar-ne la seva quantitat i qualitat per la posterior venda.

A dins la casa, els mossos van recollir 385 plantes en diferents fases de desenvolupament, separades en diferents habitacions i al jardí de darrere 29 plantes més.

Posteriorment els mossos van comprovar que el detingut havia manipulat el comptador de la llum per tal de no aixecar sospites per l'alt consum en la factura, fet pel qual el van detenir el dia 17, com a presumpte autor d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El detingut, que té antecedents, va passar el dia 17 d'agost a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.